Consistent: Praktijk voor verslavingszorg in Haarlem

Consistent biedt particuliere verslavingszorg voor behandeling en advies op het gebied van verslaving en daarmee samenhangende problemen. De praktijk is gevestigd in in een woonomgeving in Haarlem en toegankelijk voor iedereen.

Consistent heeft een aanbod voor particuliere clienten en een specifiek aanbod voor bedrijven en organisaties. Wij bieden professionele behandeling door geregistreerde, ervaren therapeuten. De behandeling is maatwerk en bestaat uit therapeutische gesprekken, inden nodig ondersteund met medicatie. In overleg met de cliënt wordt bepaald wat nodig is. Wij werken samen met, of verwijzen naar huisartsen, psychologen, psychiaters, bedrijfsartsen en klinieken.

Over de praktijk

De praktijk van Consistent is gevestigd in een woonomgeving met neutrale entree, zonder receptie of wachtkamer. Consistent is een kleinschalige praktijk zonder wachtlijst, met een persoonlijke manier van werken.

De praktijkruimte van Consistent bevindt zich in een woonhuis in Haarlem aan de rand van het centrum. Voor cliënten met schaamtegevoelens werkt de ‘neutrale’ entree drempelverlagend. Er wordt op alle afspraken precies op tijd gewerkt, met 15 minuten tussen de gesprekken. Hierdoor is er geen kans dat een cliënt anderen tegenkomt. Door de locatie in Haarlem is de praktijk ook geschikt voor personen uit de omgeving van de stad en Noord-Holland.

Waarom een kleinschalige praktijk

Een persoonlijke manier van werken is prettig voor de cliënt en zijn veranderingsproces. Naarmate de reguliere instellingen groter en meer bureaucratisch werden, is het moeilijker geworden voor de hulpverleners om hun betrokkenheid vast te houden. Hulpverleners kregen een meer afstandelijke houding door het bestaan van wachtlijsten, waardoor een grote groep papieren cliënten ontstond.

Tijdens intake en behandelvergaderingen moeten bij grote instellingen grote aantallen cliënten besproken worden. Door de kleinschaligheid is de therapeut van Consistent altijd betrokken bij de cliënt.

Eerste afspraak binnen een week

In een kleinschalige praktijk zoals Consistent kan de therapeut betrokken blijven bij de cliënt. Er is bovendien geen wachtlijst, als een cliënt belt kan hij direct een afspraak maken. Waar het in grote instellingen soms lang kan duren voordat er plaats is, kunt u bij Consistent al binnen een week terecht voor een aanmeldingsgesprek.

Interieur van de praktijk