Particuliere verslavingszorg bij Consistent

Consistent biedt particuliere verslavingszorg door middel van behandeling en advies aan mensen met verslavingsproblemen. U kunt hierbij denken aan alcohol, cocaïne, gokken, softdrugs, nicotine, medicijnen, eten. Onze aanpak is kleinschalig en persoonlijk.

Maatwerk

Wij bieden maatwerk dat aansluit bij uw motivatie en het moment dat u besluit onze hulp in te roepen. Er zijn geen wachtlijsten of uitvoerige intakeprocedures. Partners, ouders of andere betrokkenen kunnen ook voor advies bij Consistent terecht.

Werkwijze Consistent

Tijdens de behandeling bespreken wij met u welke last u ondervindt van uw gebruik of gewoonte, welke gevolgen het voor u heeft, alsook eventuele samenhangende problemen. We gaan met u na, wat de invloed van de verslaving is op uw persoonlijk leven en hoe het uw relaties beïnvloedt. Het kan verhelderend werken om in kaart te brengen welke rol verslaving in uw familiegeschiedenis speelt.

Doel van de behandeling

Het doel van de behandeling is dat u weer controle krijgt over uw leven. U krijgt inzicht in de functie en betekenis van uw verslaving. U neemt een besluit om te stoppen of te minderen en gaat op zoek naar geschikte alternatieven. U brengt veranderingen aan in uw stijl van leven en vergroot uw probleemoplossend vermogen, zodat u weerbaar bent tegen terugval in het oude gebruik of gedrag.