Nicotineverslaving

Een rook- of nicotineverslaving is de meest geaccepteerde en tegelijk de moeilijkste verslaving om vanaf te komen. Het is moeilijk omdat je rookt in alle mogelijke situaties en momenten van de dag.

Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid, maar het kan lang duren voor je de nadelen ook echt ervaart. En zelfs als je de schadelijke gevolgen kent, dan nog kan het zijn dat je deze nadelen van het roken voor lief neemt.

Behandelen van nicotineverslaving

Net als bij alle verslavingen is de motivatie om te stoppen bij een rookverslaving van het allergrootste belang om succes te behalen. En zelfs als je heel gemotiveerd bent, ligt de kans op terugval op de loer.

Hoewel in het algemeen gesteld wordt dat in een keer volledig stoppen met roken de enige remedie is, zijn er mensen voor wie deze stap te groot is. Langzaam afbouwen van een nicotine- of tabaksverslaving kan dan een goed alternatief zijn.

Praten met een deskundige kan je motivatie versterken. Je krijgt dan advies op maat voor jouw situatie en met jouw rookgeschiedenis.

Neem contact op voor meer informatie of een intakegesprek